Komentáre

Jakubov by bral dve víťazstvá, ale je realista

KOŠICE. Cez víkend vstúpia do extraligových bojov v nadstavbovej skupine o 1. – 5. miesto už aj volejbalisti VK KDS Šport Košice. Zverencov trénera Vlkolinského čaká hneď dvojitá porcia zápasov. V sobotu hostia Komárno, v nedeľu cestujú do Nitry.

Košickí volejbalisti odohrali posledný súťažný zápas v extralige ešte 15. decembra minulého roka. Bodku za svojím účinkovaním v základnej časti, v ktorej obsadili 4. miesto, dali prehrou 0:3 v Nitre.

Keďže v prvom kole nadstavbovej skupiny o 1. – 5. miesto mali Košičania uplynulý víkend voľno, do tejto fázy súťaže vstúpia až zajtra.

„Všetci v tíme sa už na najbližšie zápasy veľmi tešíme. Obdobie súťažného voľna sme využili na trocha tvrdšiu prípravu. Teraz sa ešte snažíme vyladiť rôzne detaily smerom k tomu, čo nás cez víkend čaká. Mali sme na to týždeň k dobru, tak verím, že nám to pomôže,“ vyslovil sa najskúsenejší hráč a jeden z hlavných pilierov súčasného kádra VK KDS Šport Miroslav Jakubov.

Prioritou duel s Komárnom

Po rozdelení najvyššej súťaže do dvoch výkonnostných skupín sa už Košičania budú stretávať len s momentálnou slovenskou klubovou špičkou.

V sobotu o 19.00 hod. si v domácom prostredí zmerajú východniari sily s Komárnom (v oboch tohtosezónnych vzájomných meraniach síl týchto celkov zvíťazil domáci tím 3:0), o deň nato sa predstavia na pôde suverénnej Nitry, s ktorou ešte v tejto sezóne neuhrali ani set.

„Spokojný by som samozrejme bol, ak by sme zvíťazili v oboch stretnutiach. Musíme ale byť realisti a ísť krok po kroku. Čaká nás najprv zápas s Komárnom, v ňom chceme potešiť nielen seba, ale aj našich fanúšikov, a do nového roka vstúpiť víťazne. Nebude to vôbec jednoduché, súper sa cez sviatky posilnil o reprezentačného smečiara Petra Januška, ktorý sa po dlhých rokoch vrátil na Slovensko. Nitra je momentálne niekde inde ako zvyšok slovenskej ligy. Na každom poste majú adekvátnu ná-hradu za hráčov základnej zostavy a zaslúžene vedú tabuľku bez jedinej prehry,“ zamyslel sa Jakubov nad tým, čo jeho mužstvo čaká v najbližších dňoch.

 

Veľké dlhy v klubovej pokladnici nemá

Vďaka Miroslavovi Jakubovovi svieti názov košického celku veľmi vysoko aj v hodnotení individuálnych činností.

Dvadsaťdeväťročný rodák z Humenného je so ziskom 261 bodov druhým najčastejšie bodujúcim hráčom celej súťaže a rovnaké miesto mu patrí aj v štatistike získaných es (37).

„Teší ma to, ale stále hovorím, že ide o kolektívny šport, takže moje štatistiky sú výsledkom práce celého družstva. Niekto mi predsa musí aj nahrať, iný lopty vybojovať a podobne. Snáď sa nám bude aj naďalej dariť aspoň tak ako doteraz,“ odmietol honor individuálneho hrdinu mužstva.

V svete športu to už tak chodí, že miesto na individuálnom, a teda zväčša i mediálnom výslní niečo stojí. Aby hráči príliš nespyšneli, musia čímsi prispieť do klubovej kasy. Je to aj prípad košickej volejbalovej šatne?

„Nejaké resty tam síce sú, ale platby za takéto individuálne veci neriešime,“ uškrnul sa Jakubov.

 

Čítajte viac: http://kosice.korzar.sme.sk/c/20432231/jakubov-by-bral-dve-vitazstva-ale-je-realista.html#ixzz4VdXdt200
Autor: Daniel Dedina
Foto: Judita Čermáková

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár