Komentáre

Jakubov: Ešte to nie je úplne pekný volejbal

KOŠICE. Volejbalistom VK KDS Šport Košice sa vydaril vstup do novej sezóny. V úvodných dvoch vystúpeniach zvládli rolu favorita a pripísali si v nich plný počet šiestich bodov.

V neúplnej tabuľke sú zatiaľ na druhom mieste, za rovnako stopercentným Komárnom.

Košičania najprv v sobotňajšom zápase 1. kola zdolali na domácej pôde za 75 minút Starú Ľubovňu hladko 3:0 (15, 19, 18).
O deň neskôr sa zverenci trénera Vlkolinského podľa očakávania o čosi viac zapotili v ďalšom východoslovenskom súboji. Aj vo Svidníku sa ale po 95 minútach hry napokon tešili z víťazstva, tentoraz v pomere 3:1 z ich pohľadu (21, 23, -18, 13).

„Vyžrebovanie súťaže nám na úvod postavilo do cesty papierovo slabších súperov, ktorí v uplynulej sezóne skončili nižšie v tabuľke. Tým ale nechcem nijako znižovať ich kvality. Mohlo by sa preto zdať, že šlo o zisk povinných bodov, ale najmä v druhom zápase vo Svidníku sme to vôbec nemali ľahké. Našťastie sme to zvládli a zápas sme, rovnako ako deň predtým, doviedli do víťazného konca. Je to len úvod sezóny, všetky mužstvá sa ešte rozohrávajú, v nohách majú pozostatky letnej prípravy. Badateľné to je aj v samotných zápasoch. Nie je to ešte pre oko diváka taký pekný volejbal, ako by sa možno žiadalo. Priznám sa ale, že s bodmi, ktoré sme získali, som rátal,“ vysypal zo seba základné dojmy z úvodného súťažného víkendu sezóny 2016/17 košický smečiar Miroslav Jakubov.

Prvoradý je tím

Práve tento bez dvoch centimetrov dvojmetrový skúsený hráč bol jednou z ústredných postáv víťazného vstupu Košičanov do novej sezóny. Proti Starej Ľubovni sa zaskvel 26 bodmi a bol v tomto ukazovateli suverénne najlepším hráčom na palubovke.

Celé mužstvo súpera dosiahlo dohromady len o deväť bodov viac… Viditeľný bol aj vo Svidníku, kde pridal ďalších 11 bodov (zo spoluhráčov ich mal viac na konte len Martin Sopko ml. – 21).

Jeho výkony ocenil aj internetový portál Slovenskej volejbalovej federácie, ktorý zaradil Jakubova do ideálnej zostavy doterajšieho priebehu súťaže.

„Volejbal je kolektívny šport. Moje body sú v prvom rade body celého mužstva. V zápasoch so súpermi, proti ktorým sme doposiaľ nastúpili, sa zbierali o niečo ľahšie. Či už zaznamenám najviac bodov ja, Maťo Sopko, blokári alebo univerzál, je prakticky jedno. Najdôležitejšie je, aby sa nám darilo ako mužstvu a aby sme čo najviac stretnutí vyhrávali,“ odmietol individuálne zásluhy a honor postavy zápasu, ktorá by mu minimálne v jednom z úvodných duelov určite svedčala.

Rovnako ako počas predchádzajúceho týždňa, aj v tom nasledujúcom čaká na hráčov VK KDS Šport Košice dvojitá porcia zápasov.

Najprv v sobotu o 19.00 hod. privítajú v Športovej hale Hotelovej akadémie COP Trenčín, aby sa vzápätí pobrali na opačný koniec Slovenska, kde v nedeľu nastúpia v Myjave. Povezú sa východniari naďalej na víťaznej vlne?

„Samozrejme, boli by sme radi, keby to tak naozaj bolo. Trenčín má mladých hráčov, už teraz je jasné, že v tomto zápase budeme opäť favoritom. Súper k nám príde s tým, že nemá čo stratiť a pokiaľ bude cítiť šancu, určite bude nepríjemný. Dôležitý zápas odohráme v nedeľu v Myjave. Pri pohľade na súpisky je vidieť, že pevné jadro z minulej sezóny zostalo v tomto tíme naďalej. Verím, že sa nám na kopaniciach podarí výsledkovo uspieť. Pomohlo by nám aj to, ak by sme Trenčín deň predtým zdolali hladko, aby sme si pred náročnou cestou a ťažkým duelom trocha oddýchli,“ vyslovil pred blížiacimi sa zápasmi želanie 29-ročný rodák z Humenného, ktorý sa v drese rodného klubu radoval zo štyroch majstrovských titulov a v drese Slovenska si zahral aj v Európskej lige.

Čítajte viac: http://kosice.korzar.sme.sk/c/20360115/jakubov-este-to-nie-je-uplne-pekny-volejbal.html#ixzz4NfOlzbpy

Autor:  

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár