Komentáre

Košickí juniori triumfovali na turnaji v Maďarsku

KOŠICE. Volejbalový klub KDS Šport Košice sa podľa všetkého nemusí báť o svoju budúcnosť.

V radoch juniorov im vyrastá niekoľko talentovaných hráčov, ktorí sa pred pár dňami zúčastnili 20. ročníka medzinárodného turnaja – Eötvös Cup v Debrecíne.

Mužstvo, ktoré triumfovalo so stratou celkovo len jedného setu trénersky viedol Richard Vlkolinský.

Okrem tímového úspechu dosiahli košickí juniori aj ocenenia individuálne. Ľuboša Ďurišku a Lukáša Smoleja ocenili organizátori podujatia za ich výkony.

„Lukáš k nám prišiel zo Svidníka. Urobil veľký kus práce a na turnaji sme ho vyskúšali na poste smečiara aj univerzála. Ďuriška rovnako spravil za jednu sezónu obrovský pokrok. Myslím si, že začína byť veľmi zaujímavý aj pre budúcnosť do A kategórie. Na nahrávke sa neskutočne zlepšil. To oceňovanie prebehlo v dvoch kategóriách, prvú mali na starosti tréneri a druhú ľudia, ktorých upútali hráči svojou hrou,“ povedal tréner Richard Vlkolinský.

Všetko klapalo ako malo

Turnaj mal vysokú úroveň nielen po hernej stránke ale košický tréner si pochvaľoval aj organizáciu.

„Bol to 20. ročník tohto turnaja a musím povedať, že zorganizované to bolo veľmi kvalitne. Bolo tam viacero kategórií a skupín. Všetko klapalo tak ako malo a pre našich juniorov to bola skvelá skúsenosť,“ skonštatoval Vlkolinský.

V stredu o 19. h. odohrá na domácej palubovke prípravný duel s maďarským celkom Kazincbarcika košické A mužstvo, v ktorom dostanú príležitosť aj niektorí juniori.

„Mám v pláne pretočiť všetkých hráčov a vidieť momentálne situácia aká je. Myslím si, že šancu dostanú aj hráči, ktorí sú v juniorskom veku.“

Mužstvo síce prišlo o Poliaka Sarneckeho ale posilnilo sa o viacero kvalitných hráčov, ktorí by mali v nasledujúcej sezóne patriť k oporám tímu.

„Mužstvo sa jednoznačne zmenilo. Prišli aj mladí hráči, ktorí však majú nejaké skúsenosti a spolu s nimi aj starší, ako Maťo Sopko alebo aj Patrik Lamanec. Nahradiť Sarneckeho určite nebude ľahké, ale na druhej strane sa s týmito hráčmi dá pracovať. Verím, že družstvo sa s ich príchodmi posilnilo.“

Sarnecki bude hrať v Belgicku

Ako nám prezradil košický tréner Sarnecki bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť v Belgicku.

„On mal už vlani viaceré dobré ponuky, ale podarilo sa mi ho ešte presvedčiť, aby jednu sezónu ostal na Slovensku. Myslím si, že preňho to bolo dobré rozhodnutie, pretože teraz sa dostal do veľmi silnej ligy, kde hrá šesť silných vyrovnaných mužstiev,“ povedal Vlkolinský.

Košičania do začiatku novej sezóny absolvujú ešte tri prípravné turnaje.

„Jeden z nich bude v Poľsku, druhý v Bratislave a tretí vo Svidníku. Konfrontovať sa budeme s medzinárodnými mužstvami. Aj do Bratislavy pricestujú volejbalisti z Brna a zrejme niekto z rakúskej ligy. Rovnako aj vo Svidníku a Poľsku nás čakajú súboje so zahraničnými celkami. Navyše, s Kazincbarcikou máme dohodnuté výmenné zápasy. Dnes hráme u nás doma a dohodneme sa na odvete, ktorá bude u nich. Stále si to striedame, je to výhodné a budeme v tom určite pokračovať.“

24. aug 2016 o 0:00    

Čítajte viac: http://kosice.korzar.sme.sk/c/20251486/kosicki-juniori-triumfovali-na-turnaji-vmadarsku.html#ixzz4IpAw3xeo

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár