Komentáre

Košickí volejbalisti začali letnú prípravu zaberačkou v Tatrách

Pribudli aj nové tváre, ktoré z pôsobenia vo Svidníku dobre pozná Kasperkevič.

Pod Lomnickým štítom. Obľúbené turistické miesto. (Zdroj: archív klubu)

KOŠICE. Volejbalisti VK KDS Šport Košice už naplno zaberajú v rámci letnej prípravy pred novou sezónou.

Vlani vybojovali pre metropolu východu historické bronzové medaily a očakávania budú aj v nadchádzajúcom súťažnom ročníku vysoké.

V košickom kádri pribudli aj nové tváre, ktoré z pôsobenia vo Svidníku dobre pozná Maroš Kasperkevič.

Po dlhšej pauze bol začiatok letnej prípravy pre mnohých hráčov náročný, čo nám potvrdil aj samotný nahrávač košického mužstva. „Mali sme asi dva a pol mesiaca voľno, takže bolo ťažké do toho nabehnúť. Sme v plnej príprave, liga sa začína až 15. októbra, takže nás čaká tento rok dlhšia zaberačka,“ povedal Maroš Kasperkevič.

Prešli Priečne sedlo aj Svišťovku

Začiatkom augusta Košičania absolvovali sústredenie vo Vysokých Tatrách, kde dostali zabrať najmä nohy.

„Môžem povedať, že to bolo skutočne náročné, keďže tréner má naše hory veľmi dobre pochodené. Prešli sme Priečne sedlo, Malú a Veľkú Svišťovku a ďalšie. Ja si už ani nepamätám všetky názvy, pretože toho bolo fakt veľa. Skôr sme sa sústredili na to, aby sme to vydržali, než aby sme si zapamätali názvy,“ pousmial sa Kasperkevič, ktorý vraj nepatrí medzi veľkých milovníkov turistiky, hoci ako menší chodieval s rodičmi do Slovenského raja.

Aj preto bolo preňho stretnutie s kamzíkmi veľkým zážitkom.

„Ja som bol dokonca v prvej skupine, ktorá vybehla hore skôr, a tak sme mali možnosť ich vidieť viacero a bolo to nezabudnuteľné. Tréner nám potom povedal, že týmto kamzíkom zatiaľ nikto neublížil, lebo sa nás vôbec nebáli a mali sme ich priamo pod nosom.“

Aktuálne už košickí volejbalisti zaberajú v domácich podmienkach, kde trénujú dvoj až trojfázovo.

„Momentálne sa zameriavame na silovú vytrvalosť. Každý druhý deň máme trojfázové tréningy. V horách sme sa poriadne vychodili a nabrali sme tzv. betónové nohy. Teraz chodievame behať a snažíme sa už ísť viac do rýchlosti,“ povedal 23-ročný nahrávač.

Dovolenkoval s rodinou

Zo Svidníka posilnili košický celok Lábik, Lamanec, Smolej a Vitko.

Z nižšej nemeckej súťaže prišiel Peter Šompľak, Martin Sopko ml. pôsobil naposledy dva roky v Kazachstane a šancu zahrať si za mužov by mal dostať aj vlaňajší hráč košickej juniorky Kristián Zgibor.

„Myslím si, že všetci chalani, ktorí k nám prišli, veľmi rýchlo zapadli. Ja osobne som s nimi nemal problém, keďže som dva roky dozadu ešte hrával vo Svidníku, takže sa dobre poznáme. Som rád, že sú tu, vytvorili sme výbornú partiu. Keď treba, tak sa maká, a keď je čas, tak aj posrandujeme a tak by to malo byť.“

Tento rok nebol mladý košický nahrávač na dovolenke pri mori, oddych si užíval na Slovensku.

„Sem tam sme s chalanmi tu z Košíc skočili na nejaký turnaj, ale viac-menej som čas trávil s rodinou, keďže počas sezóny si ich veľmi neužijem. Bol som teda rád, že sme mohli stráviť spolu nejaký čas,“ povedal Kasperkevič.

 

Čítajte viac: http://kosice.korzar.sme.sk/c/20246299/kosicki-volejbalisti-zacali-letnu-pripravu-zaberackou-vtatrach.html#ixzz4HmPc88KS

19. aug 2016 o 0:00    

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár