Komentáre

Košice späť na čele, Nitra ukončila domáciu sériu Svidníka, Komárno zdolalo Prievidzu

V extralige mužov boli v sobotu na programe tri zápasy 7. kola. Volejbalisti Košíc zvíťazili Starej Ľubovni 3:1 a s piatimi víťazstvami, jednou prehrou a 14 bodmi sa opäť usadili na čele tabuľky. Vicemajster z Kormána zdolal doma Prievidzu 3:1 a upravil svoju bilanciu na 3 víťazstvá a 1 prehru. V nedeľu čaká Spartak UJS VKP dohrávka 2. kola proti Starej Ľubovni. Darilo sa aj volejbalistom Nitry, ktorí pripravili Svidníku prvú domácu prehru v sezóne a na východe vyhrali 3:0. Kardošovci sú na 3. miesto so 14 bodmi (bilancia 4:2). Už vo štvrtok vyhral Prešov nad Myjavou 3:0.

Tabuľka a štatistiky extraligy mužov TU

 

Volejbal – extraliga mužov 2015/2016 – 7. kolo:
VKM Stará Ľubovňa – VK KDS Šport Košice 1:3 (-19, 22, -15, -13) – štatistika
91 min, rozhodovali: Niklová a Malík, 150 divákov.
S. Ľubovňa: S. Lampart 2, Malachovský 11, Matušovský 4, Šoltys 7, R. Németh 8, Faron 12, libero F. Bednarčík (D. Bednarčík 0, Štelmach 0, Žák 0, Folvarčík 3). Tréner: J. Senko.
Košice: Jakubov 6, Kríž 4, Sarnecki 30, Javorčík 14, Bališin 6, Kasperkevič 4, libero Barlík (Maroš Sopko 0, Čupka 2, Šimoňak 1, Hudák 2). Tréner: R. Vlkolinský.

Ján Senko, tréner S. Ľubovne: “V tomto zápase bol favorit jednoznačný a takto sme aj tento zápas začali. Hrali sme ustráchane, nedôrazne na podaní a s mnohými chybami na príjme počas celého zápasu. Iba v druhom sete sme hrali viac srdcom a chlapci ukázali, ze volejbal hrať vedia. Gratulujem súperovi, ktorý okrem druhého setu bol v zápase jednoznačne lepší.”

Richard Vlkolinský, tréner Košíc: “Mali sme prevahu a boli sme v zápase rozhodnejší, ale chýba mi viac emócií a radosti z hry. Boli tam veľmi pekné série, ale emočný prejav chýbal, čo je chyba. Niekedy sme to hrali ako stroje a to som chlapcom vytýkal. Ľubovňa si set zaslúžila, no v ostatných setoch sme boli jednoznačne lepší.”

 

 

Agro-Ekofarma Slávia Svidník – VK Ekonóm SPU Nitra 0:3 (-20, -21, -25) – štatistika
80 min, rozhodovali: Čuňočka a Tiňo
Svidník: Skasko 9, J. Hriňák 0, Mikula 5, Labik 6, Lamanec 19, Ščerba 6, libero Vitko (Soták 0, Majcher 1, Goban 1, Kuchárik 1). Tréner: P. Tholt.
Nitra: Zaťko 3, Kubš 14, Ludha 7, Szarek 6, Malina 12, Kašper 8, libero Turis (Valent 0). Tréner: M. Kardoš.

Svidníčanom z ich potenciálu ubrali v sobotu zdravotné patálie. Hoci sa Patrik Lamanec snažil držať 19 bodmi domácu vlajku vysoko, hostia potvrdili svoje ambície víťazstvom 3:0.

Prvý set mal vyrovnaný priebeh do stavu 12:12, v ďalšom priebehu si hostia pomohli podaním Malinu a Zaťka, čo im vynieslo vedenie 18:14 a tento náskok z rúk nepustili. Nitrania si pohodu preniesli aj do druhého dejstva, v ktorého úvode viedli priebežne 10:4 a hoci domáci vzápätí znížili na 9:10, súper si už držal náskok minimálne dvoch lôpt. Keď sa zdalo, že zverenci trénera M. Kardoša majú za stavu 21:16 dianie na palubovke pod kontrolou, hráči Slávie dokázali znížiť na 19:21, no koncovka patrila hosťom. Najväčšiu drámu ponúkol tretí set. Hostia v ňom vyhrávali 23:20, plus mali prvý setbal, no po bloku Kuchárika si ho vypracovali aj domáci, ale posledné slovo patrilo Kubšovi so Zaťkom.

Peter Tholt, tréner Svidníka: “Keď chceme byť proti súperom rangu Nitry úspešní, musíme byť stopercentne zdraví a pripravení, no v našom prípade trápili zdravotné problémy Mikulu, aj Gobana. Čo sa priebehu týka, v prvých dvoch setoch sme urobili veľa nevynútených chýb, ktoré vyplývali z nekoncentrácie. V treťom sete sme sa síce dotiahli na súpera, ale koncovka bola vabank a Nitrania ju zvládli lepšie. My sa teraz potrebujeme dať v prvom rade dokopy zdravotne.”

Marek Kardoš, tréner Nitry: “Pre nás sú to zlaté tri body. Hoci sme mali zdravotné problémy, chlapci si navzájom pomáhali, hrali zodpovedne a robili minimum nevynútených chýb. Na tento zápas sme sa zodpovedne pripravili, dobre sme prečítali hru obidvoch nahrávačov súpera a to nám v konečnom účtovaní na ceste za víťazstvom významne pomohlo. Na hre Svidníka chcem oceniť výkony mladých hráčov Lamanca alebo Ščerbu, ktorých musím pochváliť, pretože nám boli rovnocennými súpermi, a to je pre túto súťaž iba pozitívne.”

 

VK Spartak UJS VKP Komárno – VK Prievidza 3:1 (14, -24, 18, 14) – štatistika
96 min, rozhodovali: Juráček a Královič
Komárno: Hollý 3, Hrušík 7, Tarabus 10, Horník 26, Rehák 12, Pělucha 10, libero Ľ. Nemec (Nociar 0, Kišš 1, Demčák 0). Tréner: D. Oravec.
Prievidza: Gorski 0, Pavelka 3, Šimko 6, Rodriguez 10, Savio 12, M. Hukel 8, libero Hraňo (Kudra 1, Slubowski 7, Michalec 0). Tréner: J. Vlk.

Prvý set bol vyrovnaný do stavu 10:9, keď sa potom domácim podarilo odskočiť na 17:9 a vytvorili si tak rozhodujúci náskok. Komárno v pokračovaní setu dominovalo a bez problémov ho vyhralo. V druhom to vyzeralo podobne, hostia síce zachytili úvod a viedli 6:3, obe mužstvá sa potom ťahali „za prsty“, aby sa ako prvé odpútalo od súpera Komárno na 18:15 a neskôr aj na 22:17 a zdalo sa, že je rozhodnuté. Prievidza však vyrovnala na 22:22 a napokon sa dostala aj k setbalu, ktorý hneď na prvýkrát využila. Tretí set začal opäť vyrovnane, ale domáci otočili z 5:7 na 9:7 a mierny náskok si udržovali až do stavu 17:15, kedy Komárno opäť odskočilo na 20:14 a nedovolilo zopakovať priebeh z druhého setu. Štvrtý set začali lepšie hostia a viedli 3:1, domáci ale otočili na 7:3 a postupne úplne ovládli dianie na palubovke zvyšovaním svojho náskoku. Komárno napokon zvíťazilo dominantne aj v tomto sete a zaslúžene zvíťazilo nad kvalitným súperom. Komárno zaznamenalo až 20 blokov.

Daniel Oravec, tréner VK Spartak UJS VKP Komárno: “Vedeli sme, že Prievidza je ťažký súper, ale dobre sme sa na ňu pripravili. Nastúpili v pozmenenej zostave, ale hneď zo začiatku sme na nich vyvinuli tlak vo všetkých herných činnostiach. Škoda druhého setu, kedy sme si jeho koncovku pokazili sami, ale v tých troch setoch sme jasne dominovali. V zápase sme za štyri sety spravili dvadsať blokov, čo je päť za set a to je slušný priemer. Teraz si musíme dobre oddýchnuť a nepodceniť Starú Ľubovňu, proti ktorej chceme potvrdiť domáce prostredie a vyhrať.“

Jaroslav Vlk, tréner VK Prievidza: „V strede prvého setu sme nezachytili servis Hollého, kde nám súper odskočil na dosť bodov a už sme sa z toho nedokázali vymaniť. V druhom sete sme zabojovali a so šťastím sme ho získali a mysleli sme si, že to pôjde podobne aj ďalej. Ale bohužiaľ, naša chladná hra nás stála to, že sme sa nedokázali proti kvalitnému bloku Komárna presadiť. Postupom času sme potom upadali a prestali sme bojovať.”

zdroj: http://www.svf.sk/sk/archiv-sprav/detail-spravy/_kosice-spat-na-cele-nitra-uko

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár