Komentáre

Košickí volejbalisti prehrali prvýkrát v sezóne

Volejbalisti VK KDS Šport Košice prehrali na domácej palubovke s vlaňajším vicemajstrom z Komárna 2:3. Napriek tomu, že prišli o víťaznú šnúru, ktorá sa zastavila na štyroch zápasoch, za nepriaznivého stavu 0:2 na sety sa nevzdali a vybojovali si aspoň bod za prehru v tajbrejku.

KOŠICE. Zverenci trénera Vlkolinského si vybrali slabší deň, keď im v prvých dvoch setoch vychádzalo len minimum vecí.

Vždy, keď sa už zdalo, že sa chytia, prišla nečakaná chyba, ktorá opäť súpera posadila na koňa. Tretí a štvrtý set mali dramatický priebeh, pričom v oboch prípadoch zvládli lepšie koncovku domáci.

Záver vyše dvojhodinového stretnutia však patril volejbalistom Komárna, ktorí si domov odniesli cenné víťazstvo.

V košickom drese sa objavil aj nový hráč Michal Hudák, ktorý prišiel na hosťovanie z Prešova.

„Bol to pre nás smolný zápas. Nezachytili sme úvod, v ktorom Komárno lepšie podávalo a prihrávalo ako my. Potom sme to otočili, ale tajbrejk nám nevyšiel, bola to lotéria. Bohužiaľ, chýbalo nám trochu viac šťastia a odvahy v niektorých momentoch a mohli sme sa tešiť z výhry my,“ povedal Hudák.

Radšej teraz ako v play-off

Po štyroch víťazstvách v rade tak prišla prvá prehra, ktorú však vzhľadom na kvalitu kádra vlaňajšieho vicemajstra nemožno považovať za tragédiu.

„Určite je lepšie prehrať teraz, ako keby to malo prísť v play-off, alebo nadstavbe. Každá prehra je takou miernou fackou v tom zmysle, že sa môžeme poučiť, ktoré veci potrebujeme natrénovať. Najlepšie by bolo, keby sa stále vyhrávalo. Ja verím, že raz dospejeme do takého štádia a len občas nám nejaký zápas ujde,“ povedal Hudák.

V košickej šatni sa Prešovčan rýchlo udomácnil. Okrem trénera Vlkolinského, pod ktorým pôsobil v minulosti, sa v tíme stretol aj s bývalými spoluhráčmi.

„Chalani ma prijali veľmi dobre, prívetivo a milo. Zvykám si na halu a nových nahrávačov. Mal som menší tréningový výpadok a len pomaličky sa do toho opäť dostávam. Preto tá moja hra aj tak zatiaľ vyzerá. Nie je to ešte optimálne, ale stále sa to zlepšuje a verím, že za pár dní to už bude úplne super.“

Uznanie od trénera mu polichotilo

Atmosféra na tribúne počas sobotňajšieho extraligového duelu bola búrlivá, tak ako je to v Košiciach už dobrým zvykom. Nevýhodou haly je však jej veľkosť a predovšetkým nízky strop.

„Atmosféra v hale je vynikajúca, to nepochybne. Málokde je taká skvelá divácka kulisa na Slovensku. Občas nám pomôže, že je menšia, ale sú prípady, keď to aj nám uškodí. Ale ja verím, že si na to zvykneme a stane sa našou výhodou,“

Tréner Vlkolinský označil Hudáka za svoje volejbalové „dieťa“ a vyzdvihol jeho univerzálnosť, čo 26-ročného smečiara potešilo.

„Veľmi mi to polichotilo. Trénera si nesmierne vážim. On ma v podstate naučil hrať volejbal na takej vyššej úrovni. Dá sa povedať, že som tu práve kvôli nemu, pretože viem, čo od neho môžem očakávať a že je tam šanca, aby som sa pri ňom zlepšoval. Verím, že v budúcnosti oveľa viac pomôžem tomuto družstvu,“ povedal Hudák.

zdroj: http://kosice.korzar.sme.sk/c/8057104/kosicki-volejbalisti-prehrali-prvykrat-v-sezone.html

foto: Judita Čermáková

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár