Komentáre

Komárno pripravilo Košiciam prvú prehru, Myjava a Prievidza doma nezaváhali

V sobotňajšom šlágri 6. kola extraligy mužov vyhrali volejbalisti Spartak UJS VKP Komárno na palubovke VK KDS Šport Košice 3:2 a pripravili východniarom vôbec prvú prehru v sezóne. Košice prehrávali 0:2, potom zvládli dve koncovky, ale v tajbrejku ťahali za kratší koniec. Domáci univerzál Mikolaj Sarnecki zaznamenal 30 bodov, na druhej strane kontrovali Miloš Horník (24 bodov) a Marián Hrušík (21).

V ďalšom zápase vyhrali Prievidžania nad Svidníkom 3:0 a dobre sa naladili na stredajší pohárový duel CEV Cup-u so španielskym Teruelom. Doma uspel aj náš ďalší pohárový zástupca z Myjavy, Spartak zdolal mladíkov z COP Trenčín 3:0. Myjavčania sa okrem stredoeurópskej ligy predstavia aj v Challenge Cupe, 11. novembra hostia doma slovinský Kamnik.

V predohrávke 6. kola vyhral majstrovský Prešov v televíznom zápase v Nitre 3:2.

Volejbalová extraliga mužov, 6. kolo:

TJ Spartak Myjava – COP Trenčín 3:0 (16, 22, 23) – štatistika
Zápas trval: 73 minút, rozhodovali: Tiršel a Juráček, 250 divákov.
Myjava: Mračko 9, Piovarči 4, Leškanič 6, Konc 11, Durec 6, Hauer 3, libero Vydarený (Kraisl 0, Pokopec 5, Müller 0, Ihnát 1). Tréner: M. Pipa.
Trenčín: Kováč 5, Barták 2, M. Petráš 10, Horváth 1, J. Petráš 9, Firkaľ 8, libero Kyšeľa. Tréner: I. Hiadlovský.

Na palubovke Spartaku Myjava sa odohralo veľmi priemerné extraligové stretnutie. Od začiatku zápasu sa prejavila väčšia skúsenosť a kvalita na strane Myjavy. Mladí Trenčania bojovali celý zápas, ale na domácich to nestačilo. Veľa nevynútených chýb a nepresných podaní stálo Trenčín zdramatizovanie stretnutia. Na strane domácich dostali priestor aj mladí hráči, ktorí na palubovke nesklamali. Výsledok 3:0 odzrkadľuje dianie na ihrisku.

Martin Pipa, tréner Myjavy: “Som rád, že sme zvíťazili bez straty setu. Trenčín je mladé družstvo, ktoré by sme mali porážať. I cez niektoré výpadky v hre sme stretnutie kontrolovali. Dal som príležitosť aj mladším hráčom a som spokojný. Veľmi dobrý výkon predviedol Matúš Konc.”

Ivan Hiadlovský, tréner Trenčína: “Domáci boli jasne lepší a zaslúžene zvíťazili. Urobili sme veľké množstvo nevynútených chýb a Myjava nás za to potrestala. Vieme na čom máme pracovať a tešíme sa na ďalšie stretnutia extraligy. Domácim blahoželám k 3 bodom.”

VK Prievidza – Agroekofarma Slávia Svidník 3:0 (23, 18, 22) – štatistika
Zápas trval: 74 minút, rozhodovali: Fiľo a Hodoň, 450 divákov.
Prievidza: Gorski 9, Pavelka 16, Rodriguez 3, Slubowski 12, Savio 7, M. Hukel 6, libero Hraňo (Šimko 1). Tréner: J. Vlk.
Svidník: J. Hriňák 3, Mikula 11, Labik 5, Lamanec 16, Ščerba 4, Skasko 7, libero Vitko (Kuchárik 0, Majcher 0, Soták 1, Smolej 0). Tréner: P. Tholt.

Prievidza potrebovala víťazstvo a v stretnutí so Svidníkom to vyšlo. Začiatok zápasu bol zo strany domácich nervózny, čo hostia dokázali využiť, ale len do záveru setu. Skúsenosť hráčov Prievidze sa však prejavila a prvý set vyhrala. Druhý už bol plne v rukách domácich. Tretí hral Svidník výborne. Až v závere si Prievidžania uvedomili, že treba hrať…

Jaroslav Vlk, tréner Prievidze: “Svidník bol húževnatý súper, my potrebujeme nejaký čas, aby sme sa rozohrali. Naše družstvo potrebuje impulz, aby sme sa rozbehli.”

Peter Tholt, tréner Svidníka: “Najväčší problém sme mali s orientáciou v hale. Problém bol na prihrávke, ale hlavne sme nezvládli dve koncovky. Urobili sme mladícke chyby, ktoré, ak chceme s takýmto súperom vyhrať, nemôžeme urobiť.”

VK KDS Šport Košice – Spartak UJS VKP Komárno 2:3 (-21, -22, 25, 24, -12) – štatistika
Zápas trval: 127 minút, rozhodovali: Tiňo – Porvazník, 473 divákov.
Košice: Kasperkevič 4, Jakubov 6, Kríž 9, Sarnecki 30, Javorčík 13, Bališin 7, liberá Barlík, Haky (Maroš Sopko 0, Hudák 2). Tréner: R. Vlkolinský.
Komárno: Hollý 3, Hrušík 21, Demčák 6, Horník 24, Rehák 9, Tarabus 5, libero Ľ. Nemec (Pělucha 5, Nociar 1, Kišš 5). Tréner: D. Oravec.

 

 

V Košiciach prišlo na šláger s Komárnom veľa divákov. FOTO: VK KDS Šport Košice

Richard Vlkolinský, tréner Košíc: “Myslím že dnešný zápasový rytmus rozhodol… Zjavne sme neboli v kľude prvé dva sety, čo nám vyrobilo problém a museli sme vytiahnuť bojovnosť na každom volejbalovom fronte. Podarilo sa nám vyrovnať stav, avšak menej chýb urobilo v rozhodujúcom sete Komárno. Myslím, že to bol dobrý volejbal, ja som vďačný aj za bod, pretože sme otáčali nepriaznivý stav.”

Daniel Oravec, tréner Komárna: “Sme radi, že sme vyhrali, pretože väčší súper ako Košice boli naše hlavy. Prvé dva sety sme hrali koncentrovane, po vedení 2:0 nastal pokles koncentrácie. V ďalších dvoch setoch sme neuhrali koncovky, chýbal nám väčší pokoj na ihrisku. Piaty set je vabank, avšak dokázali sme ho vyhrať bojovnosťou. V Košiciach sa nikomu nebude hrať ľahko. Sme radi že sme si napravili renomé po prehre vo Svidníku.”

 

zdroj: http://www.svf.sk/sk/archiv-sprav/detail-spravy/_komarno-pripravilo-kosiciam-pr

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár