Komentáre

Košice natiahli víťaznú sériu. V Nitre vyhrali 3:2

Volejbalisti VK KDS Šport Košice pokračujú vo víťaznom extraligovom ťažení. Zverenci trénera Richarda Vlkolinského vyhrali aj svoj štvrtý zápas sezóny, keď v nedeľu večer triumfovali v Mestskej športovej hale na Klokočine v dohrávke 1. kola nad domácim VK Ekonóm SPU Nitra 3:2. Nitrania utrpeli prvú prehru v prebiehajúcej sezóne, pričom odohrali tretí zápas za posledné štyri dni.

Nitra zaznamenala 11 es, na druhej strane hostia výborne bránili (16 blokov) a v útoku excelovali univerzál Mikolaj Sarnecki a smečiar Milan Javorčík, keď obaja zaznamenali 22 bodov. Rovnaký počet bodov dosiahol aj domáci univerzál Lukasz Szarek.

Volejbal – extraliga mužov 2015/2016 – dohrávka 1. kola – nedeľa:
VK Ekonóm SPU Nitra – VK KDS Šport Košice 2:3 (-22, -21, 12, 22, -11)
119 min, rozhodovali: Vaško a Fiľo, 220 divákov.
Nitra: Zaťko 6, Kubš 13, Ludha 6, Szarek 22, Malina 7, Kašper 13, libero Turis (Galandák 0, Mečiar 3, Sťahuliak 2). Tréner: M. Kardoš.
Košice: Jakubov 12, Kríž 11, Sarnecki 22, Javorčík 22, Bališin 7, Kasperkevič 4, libero Barlík (Hudák 2, Čupka 0, Maroš Sopko 0, Šimoňak 0). Tréner: R. Vlkolinský.

Marek Kardoš, tréner Nitry: “Veľmi zlý nástup, stacionárny výkon, zo začiatku som toto mužstvo nepoznával. Pravdepodobne si mysleli, že to príde samo. Okej, po dvoch setoch sme sa zobudili, ale veľmi zle sme hrali na útoku. To, čo nám doteraz šlo, nám teraz zlyhávalo. Na druhej strane, takáto studená sprcha je fajn. Piaty set je vabank, urobili sme 3 chyby za sebou, nedokázali sme zariskovať a báli sme sa položiť loptu.”

Peter Kašper, kapitán Nitry: “V piatom sete nám chýbalo trošku rozumu, trošku sily, ktorá ubúdala. Dosť nás ublokovali. Boli sme v laufe a chceli sme loptu ukončiť na prvýkrát, čo nie vždy sa vypláca. Je to škoda, lebo otočiť z 0:2 na 2:2 … Jednoducho sme to mali vyhrať. Musíme sa z toho poučiť a veriť, že takéto zápasy už budeme hrať viac s rozumom a taktikou.”

Richard Vlkolinský, tréner Košíc: “Stále cítim, ako keby sme boli v príprave. To, čo chcem, aby sme hrali, tam stále nie je. Taktickejšie a zdravšie sme pôsobili my počas prvých dvoch setov, ďalšie dva zaslúžene patrili Nitre, ktorá nám vzala vietor z plachiet. Emocionálne aj herne sme boli na koni a potom sme z úplne nepochopiteľných príčin tú hru pustili. Družstvo som sa snažil upokojiť a veľmi rýchlo sme tajbrejk vzali za pačesy.”

 

Zdroj: http://www.svf.sk/sk/archiv-sprav/detail-spravy/_kosice-natiahli-vitaznu-seriu

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár