Komentáre

Košickí volejbalisti získali na úvod sezóny skalp obhajcu titulu

Volejbalisti VK KDS Šport Košice vstúpili do sezóny brilantne. V prvom vystúpení zdolali posledného extraligového majstra 3:0. Prešovu nedovolili uhrať ani jediný set a vystavili tak divákom tú najlepšiu pozvánku na ďalšie domáce súboje.

Po setoch 25:22, 25:20 a 25:20 sa za 74 minút skončil duel Košíc s favorizovaným tímom VK Mirad PU Prešov. Obhajca titulu bol od začiatku pod tlakom a v koncovkách si poriadne neškrtol.

„Na majstra sme sa dobre pripravili a hneď sa postarali o prekvapenie. V príprave sme v Prešove vyhrali 3:1, takže sme vedeli, na čo máme. A vyšlo nám to pri štarte parádne,“ netajil spokojnosť košický smečiar Milan Javorčík.

Zo 14 útokov 12 víťazných

Javorčík tri stovky divákov prinútil po takmer každom svojom smeči tlieskať. Z jeho 14 útokov bolo dvanásť úspešných. „Sú dni, keď loptu zložíte aj zo šatne a toto bol taký. Ale musím zdôrazniť, že to bola zásluha celého tímu. Po kompaktnom príjme sme mohli rozvíjať akcie a po presnej nahrávke sa potom dobre smečuje,“ pochvaľoval si tridsiatnik, ktorý v minulosti hrával aj v Prešove.

Košice začali sebavedomo. Milan verí, že prídu ďalšie vydarené stretnutia. „Nemáme veľké oči. Chceme vytvoriť dobrý tím a ísť od zápasu k zápasu. Toto bol len jeden. Musia prísť ďalšie. Extraliga bude mať hádam šesť medailových ašpirantov, uvidíme, čo ukážu najbližšie kolá.“  

Foto: Veronika Janušková

http://www.kosicednes.sk/kosicki-volejbalisti-ziskali-na-uvod-sezony-skalp-obhajcu-titulu/#prettyPhoto

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár