Komentáre

Východniarske derby ovládli Košice. Majstra z Prešova zdolali 3:0

Volejbalisti VK KDS Šport Košice vstúpili úspešne do nového ročníka extraligy mužov. V piatkovom šlágri 2. kola vyhrali nad úradujúcim majstrom VK MIRAD PU Prešov 3:0. V zápase dobre úrovne sa stretli tímy, ktoré budú ašpirovať na najvyššie pozície. V košickom tíme je totiž viacero hráčov z bývalého Humenného na čele so skúseným trénerom Richardom Vlkolinským a Prešov pod vedením Ľuboslava Šalatu má aj tento rok kvalitný káder.

Extraliga mužov, 2. kolo:
VK KDS Šport Košice – VK MIRAD PU Prešov 3:0 (22, 20, 22) - štatistika
74 minút, rozhodovali: Höger, Porvazník, 300 divákov.
Košice: Jakubov 7, Kríž 7, Sarnecki 12, Javorčík 12, Bališin 8, Kasperkevič 2, liberá Barlík a Haky. Tréner: R. Vlkolinský.
Prešov: Halaj 1, Drobňák 10, Macko 4, Rajduga 8, Lux 3, Červeň 6, libero T. Lampart (Digaňa 9, Mikovčík 1, Peleščák 1). Tréner: Ľ. Šalata.

Richard Vlkolinský, tréner VK KDS Šport Košice: “Prešov mal na rozohratie zápas k dobru s Trenčínom, ale aj napriek tomu sme mali my rozhodný vstup do zápasu. Boli sme si vedomí, že sme hrali s veľmi kvalitným družstvom, preto bolo ťažisko hry postavené na hernej disciplíne každej činnosti, čo sa nám podarilo dodržať.”

Ľuboslav Šalata, tréner VK MIRAD PU Prešov: “Aj napriek tomu, že sme sa na súpera zodpovedne pripravovali, boli sme od začiatku zápasu neistí v útoku a neškodní na servise a následne bloku. Domáci pôsobili skúsenejším dojmom a urobili podstatne menej chýb ako my. Napriek tomu, že v každom sete sme mali pri dvojbodovom vedení niekoľko príležitostí svoj náskok navýšiť, nedôrazným útokom sme to nedokázali. Košice si ustrážili koncovky setov svojou rutinou a nás čaká ešte veľa práce. Blahoželám k zaslúženému víťazstvu súperovi.”

http://www.svf.sk/sk/archiv-sprav/detail-spravy/_vychodniarske-derby-ovladli-ko

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár