Komentáre

Víkendové zápasy odohrali Košice s novými posilami

Domáce Košice, v posilnenej zostave o Kašperkeviča a Digaňu, išli do sobotňajšieho zápasu so Starou Ľubovňou s jasnou víziou víťazstva. Tento moment aj potvrdili v prvom sete, ktorý bol vyrovnaný len do stavu 10:10, potom už stále viedli a kontrolovali výsledok až do jeho záveru. Druhý set začali dobre hostia  a postupne získavali náskok. Zlom nastal za stavu 12:15 pre hostí. Domáci vyrovnali na 15:15 a zápas začal byť vyrovnaný až do stavu 23:23. Záver druhého setu zvládli lepšie Košičania. Tretí set opäť začali lepšie hostia a viedli v ňom až do stavu 18:21. Domáci vyrovnali a striedavo bod po bode nakoniec vyhrali 26:24.

Radoslav Škvarek, tréner Košíc: “Prvý set sme hrali podľa mojich predstáv. Druhý a tretí set naznačil, že so zmenami v mužstve potrebujeme sa hlavne zohrať. Súpera už dobre poznáme a vieme, že pod tlakom robí vlastné chyby, čo sme aj využili.”

VK KDS Šport Košice – VKM Stará Ľubovňa 3:0 (21, 23, 24) - štatistika
82 min, rozhodovali: Porvazník, Drobňák, 250 divákov.
Košice: Kasperkevič 1, Savio 22, Škvarek 5, Digaňa 14, R. Németh 8, Kríž 8, libero Haky (Maroš Sopko 0). Hrajúci tréner: R. Škvarek.
S. Ľubovňa: S. Lampart 0, Malachovský 17, Fecko 7, Lacek 8, Kuchař 5, Matušovský 4, libero M. Senko (Nemergut 1, Buvalič 5). Tréner: J. Senko.

 

 

 

VK Ekonóm SPU Nitra – VK KDS Šport Košice 3:0 (17, 22, 30) - štatistika
84 min, rozhodovali: Sarka a Smolko, 70 divákov.
Nitra: Petrík 1, Mikušovič 8, Zápala 12, Sťahuliak 6, Ludha 22, Marciš 10, libero Turis (Hláčik 1, Valent 0, Mečiar 0). Tréner: Ľ. Paška.
Košice: Kasperkievič 1, Savio 3, Kríž 8, R. Németh 10, Škvarek 0, Digaňa 11, libero Haky (Vokál 10, Maroš Sopko 0, Gurňák 3). Hrajúci tréner: R. Škvarek.

Ľubomír Paška, tréner Nitry: “Z našej strany v úvode zápasu veľmi ustráchaný, neskôr však kolektívny  a bojový výkon celého družstva, podložený dobrou obranou na sieti a kvalitným útokom. Z pohľadu ďalšieho vývoja veľmi dôležité víťazstvo, ktoré nás udržiava naďalej v hre o play-off.”

Radovan Škvarek, tréner Košíc: “Zápas sa začal podobať mojej predstave, keď sme pritlačili Nitru na servise, tým pádom sa im zhoršil príjem a my sme začali byť úspešní a dokázali sme zložiť loptu. Jediná škoda je, že sme to začali realizovať až v III. sete. Mali sme priaznivý stav, no našimi nevynútenými chybami nás Nitra dobehla a mala viac šťastia v koncovke.”

Zdroj: SVF

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár