Komentáre

Košický volejbalista R. Škvarek: Rozpadli sme sa ako lego

Volejbalistom KDS Šport Košice sa nepodarilo bodovo dotiahnuť na dostrel Svidníka. Doma s ním prehrali 0:3 a trochu si skomplikovali situáciu v boji o prvé miesto v nadstavbovej skupine. Zverenci trénera Radovana Škvareka si však zatiaľ držia druhú priečku a postup do play-off majú stále vo svojich rukách.

KOŠICE. Po tesnej prehre 2:3 na palubovke Svidníka sa extraligový nováčik chcel svojmu súperovi revanšovať, no napriek sľubnému vstupu do zápasu sa mu to nepodarilo.

„Začiatok sa mi veľmi páčil, ako družstvo sme mali skvelý nástup. Potom ako keby sme si mysleli, že to už máme v kapse, začali sa nám kopiť chyby, zhoršili sme príjem a súper hoci mal viacero mladých hráčov, to dokázal využiť,“ skonštatoval hrajúci tréner Košíc Radovan Škvarek.

Junior Šimoňak milo prekvapil

Nitra má v tabuľke rovnako ako Košice dvadsaťjeden bodov a boj o play-off ešte môže byť veľmi dramatický. „Keď budeme hrať takto zle, bude to vyrovnané až do konca. Najviac ma mrzí, že sme predviedli slabý výkon na domácej palubovke,“ prezradil Škvarek.

V zápase dostal šancu aj talentovaný sedemnásťročný junior Pavol Šimoňak, ktorý pri svojej premiére určite nesklamal.

„Skúsili sme ho zaradiť do zostavy a z jeho výkonu som veľmi milo prekvapený. Sám mi povedal, že má trému, ale to je normálne, lebo keby ju nemal, tak by som vedel, že na to kašle. Na tréningoch mu to ide a vidno na ňom, že má volejbalové zmýšľanie. Určite má predpoklady, že by z neho mohol byť dobrý volejbalista,“ povedal Radovan Škvarek.

Beňa už je vo Švajčiarsku

V kádri extraligového nováčika sa za posledný čas udialo zopár zmien. Ak sa ich podarí oficiálne dotiahnuť, mali by zvýšiť konkurenciu na niektorých postoch.

„Peťo Beňa odišiel do Švajčiarska kvôli zamestnaniu, takže pre nás je to obrovská smola. Bol u nás dokopy dva týždne aj s cestou. Teraz riešime príchod nového nahrávača Maroša Kasperkeviča, ktorý je práve zo Svidníka. Už za nás mal hrať, ale na federácii nastali nejaké komplikácie, ktoré veríme, že sa čím skôr vyriešia. Trénuje už u nás, ale do zápasu nastúpiť nemohol,“ povedal Škvarek.

Pozícia hrajúceho trénera má svoje drobné nevýhody, ktoré sa prejavili aj v sobotňajšom zápase.

„Tým, že sa zapájam do hry, tak nevidím všetko, čo by som chcel z pohľadu trénera. Rozpadli sme sa ako lego, pretože keď sa jednému nedarilo tak ďalší si povedal, že aj on môže pokaziť. Nestalo sa to prvýkrát a ak chceme v kolektívnom športe urobiť nejaký výsledok,  tak takýmto spôsobom to nepôjde,“ skonštatoval R. Škvarek.

Svidník omladil káder

Podobné problémy hosťujúci tréner Peter Tholt nemá, keďže sa môže sústrediť vyslovene na koučovanie svojho tímu.

„Výsledok vyzerá jednoznačne v náš prospech, ale ľahké to určite nebolo. Prehrávali sme v prvom aj treťom sete a ja môžem svojich hráčov len pochváliť, že to dokázali otočiť. Rovnako chcem poďakovať aj našim fanúšikom, ktorí nás stále podporujú, hoci sú zvyknutí, že hráme o medaily. Tento rok však máme omladený káder ale myslím si, že každý to vníma tak, že to družstvo rastie, čo je z pohľadu budúcnosti najdôležitejšie,“ prezradil tréner Svidníka.

Zdroj: Korzár

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár