Komentáre

Volejbalový víkend v Košiciach

Volejbalisti KDS-Šport Košice splnili cieľ, ktorý si pred víkendom dali a na domácej palubovke získali dve dôležité víťazstvá, ktoré ich posunuli na priebežnú ôsmu priečku zaručujúcu play-off. Po päťsetovom víťazstve so Starou Ľubovňou si poradili zverenci trénera Radovana Škvareka aj s Nitrou a to celkom jednoznačne 3:0.

KOŠICE. „S Ľubovňou to bol pre nás prvý novoročný zápas, takže sme sa pomalšie rozbiehali. Bolo to viac–menej opatrné z obidvoch strán. My sme museli otáčať z nepriaznivého stavu 1:2 na sety, čiže sme neboli v ľahkej situácii, ale napokon sme to zvládli aj vďaka skúsenostiam a individuálnym kvalitám,“ zhodnotil sobotňajšie víťazstvo 3:2 nad Starou Ľubovňou tréner Radovan Škvarek.

Savio na novom poste

Tréner Škvarek spravil v závere stretnutia so Starou Ľubovňou menšiu rošádu v zostave, ktorá sa v konečnom dôsledku ukázala ako kľúčová.

„Posledné dva sety s Ľubovňou sme skúsili Valeria Savia na poste univerzála, kde doteraz nehrával. Vzhľadom na to, že k nám prišiel Peter Beňa, skúsil som túto možnosť a osvedčilo sa nám to. S týmto sme nastúpili aj v nedeľu proti Nitre a musím povedať, že sa mi to pozdávalo. Aj výsledok hovorí za to, že sme sa na tej palubovke cítili dobre,“ prezradil hrajúci tréner R. Škvarek.

Jednoznačné víťazstvo 3:0 s Nitrou naznačuje, že hostí mohla nečakaná zmena v zostave zaskočiť.

„Myslím si, že ak nevideli náš zápas s Ľubovňou, mohli byť trochu prekvapení, pretože Valeria na poste univerzála určite nečakali. Momentálne je na tom, čo sa týka formy, lepšie ako Maťo Vokál a aj preto som sa pre túto zmenu rozhodol, ale víťazstvo bola zásluha celého tímu,“ skonštatoval Škvarek.

Beňa sa ešte potrebuje oťukať

Počas víkendu si po prvýkrát obliekol košický dres aj nový člen KDS Peter Beňa, ktorý svojím výkonom určite nesklamal.

„Peťo mal počas celej sezóny kvalitné tréningy v Humennom, ale v zápasoch sa na ihrisko veľmi nedostal. Jedna vec je trénovať s dobrým mužstvom a druhá je zápasová prax, ktorá mu chýbala. Keby som ho mal obhájiť, tak sa ešte určite zlepší. Potrebuje sa len oťukať a dostať sa do zápasového tempa,“ zhodnotil výkon nového zverenca Radovan Škvarek.

Najbližšie čaká Košičanov duel vo Svidníku, ktorý v tabuľke okupuje siedme miesto.

„To, že v poslednom kole Svidník prehral v Ľubovni nám zahralo do karát. Pred domácim publikom budú pod väčším tlakom, pretože si nemôžu dovoliť prehrať dva zápasy po sebe v dolnej štvorke. Keď podáme výkon ako v predošlých dvoch zápasoch, tak by sme mali vyhrať,“ povedal Škvarek.

Zdroj: Denník Korzár

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár