Komentáre

Vo východoslovenskom derby lepší Košičania

Vo východoslovenskom derby sa hralo o umiestnenie na konci tabuľky. V prvom sete hrali obidve mužstvá vyrovnane až do stavu 10-10. Potom hostia spresnili podanie a útok a set zaslúžene vyhrali .Druhý set bol v réžii domácich a zaslúžene ho vyhrali. Dôležitý tretí set začali dobre hostia, postupne však robili vlastné chyby, domáci to využili a obrátili stav vo svoj prospech. Za stavu 24:19 Košičania poľavili a zápas sa zdramatizoval, našťastie v prospech Košičanov, ktorí vyhrali 28:26. Štvrtý set opäť začali lepšie hostia a viedli 11:6 a 13:10, ale už v druhom oddychovom čase viedli domáci 16:15. Od tohto stavu Košičania stále postupne viedli až do konca. Vďaka výhre sa domáci posunuli v tabuľke na ôsme miesto po základnej časti.

Radoslav Škvarek, tréner VK KDS – šport Košice: “Po prvom, prehratom sete , sme nakoniec zápas zvládli vo svoj prospech. Som rád, že nám vyšli aj koncovky setov, ktoré sme si sami zbytočne zdramatizovali. Záver posledného setu sme zvládli aj vďaka skúsenosti Vlada Kríža, ktorý to celé rozhodol. Musím vyzdvihnúť aj celý kolektív, ktorý –po sérii prehier-konečne zabojoval.”

Ján Senko, tréner Starej Ľubovne: “Prvý set sme hrali dobre na servise a vytvorili sme si tlak na súpera a zaslúžene vyhrali. V druhom sete sme vlastnými chybami postavili domácich na nohy a set prehrali. Rozhodlo sa v treťom sete, prehrali sme vlastnými chybami. To isté sa zopakovalo aj vo štvrtom sete a tak našimi chybami sme prehrali celý zápas.”

VK KDS Šport Košice – VKM Stará Ľubovňa 3:1 (-20, 21, 26, 22) - štatistika
107 min, rozhodovali: Fiľo a Niklová, 240 divákov.
Košice: Maroš Sopko 1, R. Németh 21, Vokál 9, Savio 18, Gurňák 0, Kríž 11, liberá Haky a Tokár (Škvarek 6, Nagy 0). Tréner: R. Škvarek.
S. Ľubovňa: S. Lampart 3, Malachovský 25, Fecko 13, Lacek 7, Buvalič 16, Matušovský 9, libero Medrzyk (Kuchař 1). Tréner: J. Senko.

Zdroj: SVF

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár