Komentáre

Košice v tajbrejku podľahli Trenčínu

V extralige mužov boli v sobotu na programe štyri zápasy 16. kola. V súboji tímov z prvej päťky vyhralo Komárno v Myjave 3:0. V drese domácich už chýbal skúsený nahrávač Sládeček (odišiel do Poľska), no predstavili sa nové posily Porubský a Katona. Humenné vyhralo vo Svidníku 3:1, domáci fanúšikovia vyjadrili Chemesu podporu za záchranu volejbalisti pod Vihorlatom.

V ďalších dueloch videli diváci päťsetové drámy s úspešným koncom pre domácich. Trenčín vyhral nad Košicami 3:2 a rovnakým výsledkom sa skončil duel Stará Ľubovňa – Nitra. Duel VK Prievidza – VK MIRAD PU Prešov je odložený na 5. decembra.

Miroslav Palgut, tréner Trenčína: “Začali sme nedôsledne, robili sme veľmi veľa vlastných chýb a súper nás v prvom sete blokoval.  V druhom sete to s nami vyzeralo zle, ale pri podaní Petráša sme odskočili a set sme vyhrali. Tretí set sme zahrali výborne, ale zasa po dobrom sete prišiel útlm a všetko sme zachraňovali opäť v tajbreku.”

Radovan Škvarek, hrajúci tréner Košíc: “V pasážach, keď nám Trenčín odskočil sme robili chyby na príjme, čo bol náš najväčší problém. Keď sme si prihrali, tak to bolo bez problémov, ale v niektorých častiach setov sme prihrávali slabo a dovolili sme domácim sériu bodov.”

COP Trenčín – VK KDS Šport Košice 3:2 (-22, 23, 16, -19, 13) - štatistika
116 min, rozhodovali: Tiršel a Daruľa, 50 divákov.
Trenčín: Stratený 9, Gavenda 24, Firkaľ 5, Tarabus 7, Petráš 20, Ondrovič 15, liberá Kyšeľa a T. Patúc (Jančura 9, Barták 1, J. Mikula 0). Tréner: M. Palgut.
Košice: Maroš Sopko 4, Vokál 12, Savio 18, Škvarek 5, R. Németh 11, Kríž 17, libero Haky (Šimoňak 1, Hajduk 0). Hrajúci tréner: R. Škvarek.

zdroj

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár