Komentáre

Haky: Zlyhali sme vo všetkom

Volejbalová extraliga mužov mala v sobotu na programe súboj úradujúceho majstra ŠK Chemes Humenné s nováčikom najvyššej súťaže VK KDS Šport Košice. Domáci Košičania ťahali od začiatku za kratší koniec povrazu a po prehre 0:3 sa im len ťažko schádzalo z palubovky.

KOŠICE. „Počítali sme s tým, že súper si k nám príde po tri body. Humenné disponuje veľmi kvalitným kádrom, my sme však začali dobre, no ten druhý set nás mrzí. Úplne sme zlyhali vo všetkých herných činnostiach, čo je veľká škoda. Takýto súper by nás mal preveriť a pripraviť na ďalšie zápasy,“ zhodnotil po zápase Ondrej Haky, libero košického tímu.

Hostia dobre kombinovali

Košičania prehrali svoj štvrtý zápas v rade, no súpermi im boli celky z horných priečok tabuľky, ktoré majú kádre na vyššej úrovni ako nováčik extraligy.

„Chceli sme to hlavne zatlačiť na servis a išli sme po ich liberovi. Vedeli si veľmi dobre prihrať a tam už ťažko proti takému súperovi, je to čisto vabank,“ povedal Haky.

Na tribúnach vládla mimoriadne búrlivá atmosféra, ktorú dirigovali najmä hosťujúci fanúšikovia. Tí často prekričali aj domácich priaznivcov.

„Počítali sme s tým, že príde nejaký výjazd z Humenného. Je škoda, že košickí fanúšikovia sa do toho viac nezapojili, ale na druhej strane ich chápem, keďže k nám prišiel takýto súper, ktorý hru jednoznačne kontroloval, mohlo to z našej strany vyzerať odovzdane. Ale o tom je fanúšik, že by mal podržať aj v ťažkých chvíľach. No sme radi, že chodia v takom hojnom počte a aspoň nám zatlieskajú, keď nám vyjde nejaký bod.“

Play-off vidí reálne

Nováčik sa sústredí najmä na tímy, s ktorými má reálnu šancu uspieť a získať dôležité body, ktoré zaručia miesto vo vyraďovacej fáze.

„Sústreďujeme sa na tímy ako NitraTrenčín, Ľubovňa, Svidník, s nimi potrebujeme bodovať, čo by sa aj celkom dalo a prípadne potrápiť aj Myjavu a Prešov. Potom by play-off malo byť reálne, v čo všetci dúfame,“ skonštatoval O. Haky.

Vlkolinský chválil prihrávku

Tréner hostí Richard Vlkolinský chválil svoj tím, ktorý hral koncentrovane takmer celý zápas.

„V prvom rade my sme si optimálne prihrávali. Kombinácia, ktorú mohol robiť náš nahrávač bola ďaleko pestrejšia a variabilnejšia oproti košickému. My sme Košiciam nedovolili nič výrazne rozvinúť, pretože našim skákaným podaním sme im robili obrovské problémy. Vynikali sme na bloku, čo sa prejavilo aj na celkovom obraze hry,“ povedal R. Vlkolinský.

 

Zdroj: Korzár

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár