Komentáre

V 4. kole Prešov favoritom

V ďalšom východoslovenskom derby boli hostia favoritmi.

V prvom sete to jasne potvrdzovali a aj vďaka skvelému servisu vyhrali prvý set 18:25. Druhý set Košičania začali výborne a pri prvom technickom timeoute vyhrávali už o päť bodov. Domáci pokračovali v skvelej hre s minimom chýb až do konca setu, v ktorom nakoniec zvíťazili 25:17. Začiatok tretieho setu opäť vyšiel lepšie domácim, keď viedli až 11:5. Prešovu sa však tento nepriaznivý stav podarilo zvrátiť a set nakoniec vyhrali 21:25. V štvrtom sete sa Košičanom nepodarilo nadviazať na vynikajúce výkony z minulých setov a hosťom podľahli 16:25.

Radoslav Škvarek, tréner VK KDS – šport Košice: “Myslím si, že dnes rozhodol kvalitný servis. Nechcem sa opakovať, keďže toto som hovoril aj v predošlých zápasoch, ale dnes to bolo tiež o servise a príjme. Bol som spokojný do polovičky tretieho setu, keď sme ešte vyhrávali o šesť bodov. Tam však nastal zlom a odvtedy sme sa nevedeli vrátiť do zápasu. Som smutný z posledného setu, kde sme už rezignovali.”

Ľuboslav Šalata, tréner VK MIRAD Prešov: “Musím priznať, že som príjemne prekvapený z volejbalového prostredia v Košiciach aj z výkonu domácich. Prvý set sme hrali dobre na servise a vytvorili sme si tlak na súpera. V druhom sete sme niekoľkými chybami postavili domácich na nohy a rozohrali sa k veľmi dobrému výkonu. Dokonca do polovičky setu boli lepším tímom, keď vyhrávali dokonca 11:6, ale takou zvýšenou vôľou a bojovnosťou a väčším tlakom na servise sme dokázali zápas zvrátiť vo svoj prospech. Avšak ako som už hovoril, mám príjemný dojem z výkonu domácich.”

VK KDS Šport Košice – VK MIRAD PU Prešov 1:3 (-18, 17, -21, -16) - štatistika
104 min, rozhodovali: Fiľo a Niklová.
Košice: Maroš Sopko 4, Vokál 18, Savio 9, Škvarek 3, R. Németh 12, Kríž 9, libero Haky. Hrajúci tréner: R. Škvarek.
Prešov: Feňo 1, Lux 17, Červeň 9, Martin Sopko st. 13, Macko 10, Drobňák 8, libero T. Lampart (Faron 2, Hudák 6, Závacký 0, Rajduga 1). Tréner: Ľ. Šalata.

Štatistické porovnanie:
Útoky: 40:53
Bloky: 12:9
Esá: 3:4

Zdroj: SVF

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár