Komentáre

Nováčik z Košíc má prvé víťazstvo

Volejbalisti VK KDS šport Košice sa tešia z prvých extraligových bodov. Nováčik najvyššej súťaže zdolal v nedeľu v 2. kole vicemajstrovský VK Slávia Svidník, ktorý sa však v lete výrazne obmenil.

Zápas sa odohrával pred zaplneným hľadiskom. Prvý set nováčika s vicemajstrom mal od začiatku vyrovnaný priebeh. Košičania takmer celý set boli vo vedení a Svidník sústavne doťahoval. Dobre rozohratý set si domáci už nenechali ujsť a po menšej dráme ho dotiahli do víťazného konca. V druhom sete domáci tím začal sebavedome a hostia za stavu 4:1 potrebovali prvý oddychový čas. Košičania pokračovali vo výbornom výkone a za stavu 16:8 hostia opäť mali technický oddychový čas. Rozdiel niekoľkých bodov Košice udržali počas celého setu. Druhý set domáci nováčik bez problémov vyhral s desaťbodovým rozdielom. Tretí set bol opäť vyrovnaný, domáci predviedli peknú hru a zaslúžene zvíťazili. Aj napriek tomu, že mužstvo Košíc je nováčikom v Extralige, na ihrisku zvíťazila skúsenosť domácich hráčov.

Radoslav Škvarek, tréner VK KDS šport Košice: “Bolo to podobné ako včera, opäť rozhodol príjem podania. Svojim servisom sme odstavili stredových hráčov Svidníka a tým sme ich dokázali eliminovať na sieti.”

Peter Tholt, tréner VK Slávia Svidník: “Zápas sme nezvládli na celej čiare. Rozhodli skúsenosti domácich hráčov.”

Extraliga mužov – 2. kolo:
VK KDS – šport Košice – VK Slavia Svidník  (24, 15, 22) - štatistika

82 minút, rozhodovali Servický a Sluk, 280 divákov.
Košice: Maroš Sopko 1, Németh 10, Vokál 14, Savio 14, Škvarek 6, Kríž 7, libero Haky. Tréner: R. Škvarek.
Svidník: Jurko 0, Kuchárik 12, Ščerba 10, Labík 2, Čupka 3, Skasko 10, libero Vitko (Kasperkevič 0, Lamanec 5, Majcher 0, Mikula 0). Tréner: P. Tholt.

Štatistické porovnanie KE – SV
Útoky: 41-34
Bloky: 7-8
Esá: 4-1

Zdroj: SVF

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár