Komentáre

Domáce mužstvo prešlo krstom v extralige

Volejbalisti VK KDS – šport Košice podľahli v sobotu v 1. kole extraligy mužstvu VK Prievidza. Nováčik z Košíc, ktorý v lete budoval nové mužstvo, prešiel krstom v extralige.

Pod vedením trénera Radoslava Škvareka pri svojej premiére v najvyššej volejbalovej súťaži podľahol skúsenejšiemu tímu. Zápas v úvode 1. setu mal vyrovnaný priebeh. Prvý extraligový bod Košíc dal Németh, Košičania až do druhého oddychového času boli vyrovnaným súperom Prievidze, potom vďaka výborným podaniam prevzali iniciatívu hostia, ktorú udržali až do konca setu. Druhý set mal podobný priebeh, Košičania stačili na mužstvo Prievidze iba v úvode setu a potom už hru kontrolovali hostia. Priebeh tretieho setu dovolil hráčom Prievidze vystriedať všetkých hráčov, čo konečný výsledok neovplyvnilo. Košičania nedokázali zvrátiť priebeh hry a aj tretí set vyhrali hostia. Výkon VK KDS šport Košice ovplyvnilo zranenie jedného z kľúčových hráčov Pavla Barlíka, ktorý sa v piatok na tréningu zranil. Domáci volejbalisti zaplatili nováčikovskú daň a nabrali cenné skúsenosti v najvyššej súťaži

Radoslav Škvarek, tréner VK KDS šport Košice: “Mrzí ma včerajšie zranenie Paľa Barlíka. Začiatok každého setu sa vyvíjal pre nás sľubne. V priebehu hry sme nevedeli urobiť kvalitný príjem a robili sme zbytočné chyby. Servis hostí rozhodol v ich prospech.“

Roman Kašša, tréner VK Prievidza: “Som prekvapený z výkonu mužstva súpera. Bol to vcelku pekný a zaujímavý zápas. Po prvom sete sme zlepšili servis, čo nám podstatne pomohlo k víťazstvu.”

VK KDS Šport Košice – VK Prievidza 0:3 (-17, -17, -19) - štatistika
68 min, rozhodovali: Servický a Drobňák, 250 divákov.
Košice: Maroš Sopko 1, R. Németh 10, Vokál 6, Savio 4, Škvarek 2, Kríž 7, libero Haky (Nagy 0). Hrajúci tréner: R. Škvarek.
Prievidza: Paez 2, Piňerua 18, Michalec 4, J. Hukel 9, Száraz 9, Halanda 13, liberá Kubš a Hraňo (Frajt 2, Šimko 0, Hauer 1). Tréner: R. Kašša.

Štatistické porovnanie KE – PD
Útoky: 19-46
Bloky: 6-6
Esá: 5-7

Zdroj: SVF

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár